Klimalarda: Dikkatlice düşünülmesi Drenaj Gerekliliği

Bu Yazı Alıntıdır.

Packaged Air Handling Unit

Vay! Bu zaten sıkıcı görünüyor! Sadece bekle ...

Bugün, bir apartman içinde ısıtma ve soğutma sistemi koordine sorulması gereken soru ne hakkında yazmak istiyorum. Ne bugün hakkında konuşmak olmaz bir sistem nasıl bir sistem, ya da daha teknik şeyler, herhangi bir denge için, ne kadar ihtiyacı büyük. Ben makine mühendisi tüm teknik yükler bırakın. Ne konuşacağım hakkında ve hangi sorular, kullanılacak sistem, bu sistemin kullanırken istemektir.

tartışma basitleştirmek için, ben klima sistemlerinin en yaygın türleri hakkında konuşmak seçtiniz. hidrolik sistemleri gibi yeni ve ilginç sistemleri, her türlü pasif güneş sistemleri ve benzeri vardır, ama en avam sistemleri hala duvar üniteleri ve daha geleneksel merkezi klima paketlenmiştir.

Paketlenmiş Duvar Üniteleri motel bkz belki sen klimalar hava türleri. Onlar verimli biraz gürültülü inanılmaz değil, ama çok, en az pahalı. biriminde bir daire bütçe sıkı inanılmaz oldu eğer ben paketlenmiş bir düşünün tek sebebi isterim.
Geleneksel Merkezi Klimalar evde her tipik banliyö olan görebileceğiniz klimalar sen.Sistem Birimleri Wall olabilir gaz veya güç elektrikli ve Paketli genellikle bunlar daha uzun vadede daha verimli ve daha ucuz. Merkezi Klimalar ve yüklemek, olsa pahalı daha çok vardır da yer almak daha yukarı biraz. Geleneksel Merkezi Klimalar parçalar temel 6 vardır oluşur ve:

  • Bir Kondenser etkisi yaratan bir soğutma hangi soğutma oluşturur elemanı tarafından genişletmek yoğuşmalı bu icar sonra freon gazı ve.
  • A Fan Coil üfleyen bir odayı ısıtmak bobinler hangi ısıtma hava sıra tutar içine oda olarak.
  • Bir Dış Hava Kanalı dışarıdan sistemi de hava berabere taze.
  • Tedarik kanalları ve içine oda hava şartına kaynağı ...
  • A Dönüş Hava Kanalı coil fan odasına geri bir de geri dönüşüme hava.
  • Bir drenaj tavası ve drenaj.

condensing units on roof will be located here

Çatıda kondenser üniteleri burada yer alacak

fan coil with supply and return ducts

arz ve dönüş kanalları ile fan coil

Ayrıca, kullanmayı tercih ne olursa olsun hangi sistem, sistem tasarımı etkileyecek çeşitli sabitleri vardır. Örneğin, her zaman mutfak ve bazı tür bir fan ile banyolar egzoz gerekir. Bazı önemli genel sorular şunlardır:

  • Nerede ve olacak, gitmek egzoz banyo nerede olacak gitmek egzoz mutfak? egzoz sistemleri için de bu, onlar bir şekilde dışarıdan almak gerekir olacaktır. Eğer duvar olabilir ya dışarı ya da almak egzoz çatı dışında. çatı Eğer siz dışarı egzoz almak, o zaman bina başına kadar bu almalarını ve şaft tür bazı edecek gerekir. Eğer duvar dışında bu götüreceğim, o zaman soffits, ya da olur da, kiriş ya kanal egzoz koymak bu var bir tavan düştü.
  • Mı? Ya da tavan, düştü kirişlerin olması da, bir sistem soffits tavan Eğer arıyor istediğiniz gerçekten temiz, o zaman her yerde büyük olasılıkla aşağıda tavan damla çalışan kanalların tüm karşılamak için kirişlerin. Daha sonra ise kirişler var gerçekten derin kiriş, kafes kiriş, ya da diğer bazı özel size) kod izin alabilecek üzerine ne bağlı kiriş alan (olmak içinde kanalları İşte tüm koymak hemen. hareketli kanalları aracılığıyla bir alan için seçenek en ucuz ve basit olsa da, çalışan bir kanal ana tavan yere düştü için sadece bir.
  • duvarlar egzoz çatışma ile kesme ve Do alımı? sık sık alır gözardı çok öğe önemli bulunmaktadır nerede kayma genellikle yapamaz duvarlar (duvarlar yapısal katı olmak) girdi. bir kutu kanal çıkışı, birlikte bulmak gelip duvar, bir kenarının kanal değil dışarıdan nüfuz çünkü orada şekilde duvar bir kayma çalışan birisi bunu birçok kez seyrettim I've.Planlanan bu demektir ki vardı size ana tavan çirkin kanalı bir oluşturmak zorunda olan genellikle anlamı vardır bir yere gitmek için. Çirkin!
  • başlıkları ile pencere veya kapı çatışma mı girişleri ve egzoz? değil sadece var, duvarları kesme düşünmek size ya da kapı pencere her zaman var bir, sen nüfuz olmamak mümkün olacak size bu başlık sağlam bir.

Daha fazla soru Örneğin, en yaygın iki hava iklimlendirme sistemleri ile geldi:

Merkezi Klima:

  • Nereye gidecek kondenser ünitesi? Bu yerleşimden her zaman neredeyse üzerinde çatı veya uzak yan bahçesinde. Ben temas gibi insan olası gelen t tutmak gibi kompresör uzak kadarıyla. Kötü berbat ki. Soğutulan sıvı sonra bobin fan kompresör seyahatlerden.
  • Nereye gidecek fan coil? Bu genellikle tavan gider içinde veya dolaba bir duran kadar.bütçe sıkı bir on daire için korumak boşluk, ben tavan var fan genellikle koyun. Tek şey ayarlamak için bu garip hakkında kadar kondens olduğunu boşaltmak için bir yere tahliye ihtiyaç size. Ben genellikle duş ya da boşaltmak için bir küvet.
  • duvar Will fan veya bobin elde bir tavan ızgara monte dönüş havası? monte edelim tavan demek fanatiği bobin's. Sağ coil fan yanındaki kanal ya da olmalıdır dönüşü hava plenum. sessiz birim doğrudan aşağıda bir oldu dönüş havası daha eğer I önermek yöntem bu, çünkü ana tavan yan kanal bir duvar boyunca.
  • Olacak fan coil tamponlar gerek ses? fan coil ünite altında ve üstünde muhtemelen ihtiyaç yalıtım aşırı ses ve birim oda veya daire diğer iletmesini titreşim durdurmak için yaylar olabileceğini monte gör. can sıkıcı eğer hiçbir şey yapmanız çok Bunlar birimleri.
  • Ne kadar derin ve mecburen bobin, bir 6 olacak fan-7'tavanın altına rulo yapmak damla? " fan coil 10 "hakkında tüm zaman tüm derin, bu nedenle olduğunu söyledi için" hakkında 1'-4 ihtiyacınız olacak, sen metal çiviler tavan ve açılan içeren hava alanı, alçıpan,. 6. Eğer bu tavana 7'damla düşerse aşağıdaki "sonra dolaba bir birim için düşünün hareketli. 7'-6 "height tavan yaşanabilir kesim noktası için bir koddur tür.
  • Nasıl hava olacak fan coil taze olsun? fan coil karışımı hava kullanan bazı taze gereklidir. Bunun dışında gibi gelir, sadece egzoz hava bobin fan için bir şey lazım alacak, sen. Bazen fan coil gitmek için uzağa nasıl akılda nerede ve tutmak çok, daire ya da bir sağ orta evi olan.
  • alımı mısınız hava mutfak egzoz çok taze yeterince uzak? mesafe dışında belli var gerektiren kodlar bir olmak hava ve egzoz taze. mesafeler kitaplar için minimum kod kontrol edin veya mühendis danışın, mekanik.
    Nasıl fan coil ve çeşitli odalar için hava alacak? Son olarak, kaynağı yumuşak yalıtım kaplı olduğu için biraz daha fazla yer alır. Nerede bu kanallar uyması için gidiyorsun?

fan coil with just after installation

Kurulumdan sonra fan coil

Ambalajlı Pencere Birimleri:

  • Neden sistem olacak bu kullanmalıyım? kurmak Çünkü bunu's ucuz ve kolay.
  • Kaç adet ihtiyacınız var ben? soruyorum bu daire çünkü size olabilir boyutu olarak üzerine şeylerin bu üç veya gereken iki. Izin yatak odası iki küçük sadece bu iki ihtiyacı diyorum, istiyorum.
  • Nereye gitmek birimleri? oda Let yaşayan söylüyorlar küçük bir ünitede bir iki yatak odası alır ünitesinde bir ana yatak odası ve.
  • ? Mı transfer gerekirse, ben hayran Sonra, yatak odası ikinci veya sıcak soğuk olurdu sopa bir transfer yatak odası arasında fan oturma odası ve. Bu fan konumu onun hakkında düşünmek çok çirkin.
  • Ne bina yapmak cephesinde gibi birimlerin görünür? nasıl olur biraz ne ızgara gerçekten dikkate windows kullanımı ve entegre edilmesi halinde ızgara yapabilirsiniz. Bu şey ne olursa olsun çirkin.
  • ? Ettik seçilen ben pencere sistemi ve yükseklik kat kat Will uygun bununla Son olarak, plaka alt ettik fark plaka üst başlık camlar, sığabilecek bu emin bölüme gerçekten istediğiniz lay out bir duvar kısıtlı yere kat yüksekliği birim bütün içinde duvar ve. Çoğu kez, bir pencere arzu edilen daha küçük gereksinimleri hava ve ışık test olabilir ihtiyaçlarına kullanılacak olan.

Packaged Air Handling Unit

Eğer iç ekstra oda isterseniz paketlenmiş duvar üniteleri böyle kurulabilir, ama çünkü bina nasıl görünüyor bu tavsiye yoktur.