Havalandırma



Havalandırma en basit ifade ile, kullanılmış havanın, yeni ve temiz hava ile değiştirilmesi olarak ifade edilebilir.

-Yaşanılan birimin kapı-pencerelerinin açılması,
-Vantilatörler ile içeriye temiz hava basılması,
-Aspiratörler ile içerideki kirli havanın dışarıya atılmaya çalışılması havalandırma olarak algılanmamalıdır.

Kirli havanın kontrolsüz olarak egzost edilmesi veya temiz havanın kontrolsüz olarak içeriye basılması, beraberinde başka ciddi sorunlar yaratabilir. Gerçek bir havalandırmadanbahsedilebilmesi için, aspiratörün ve vantilatörün birlikte kullanıldığı sistemler kurulmalıdır. Havalandırılan hacimdeki basınç kontrol edilmeli, içeriden dışarıya veya dışarıdan içeriye kontrolsüz hava akımları-kaçakları önlenmeli, ısıkayıp ve kazançlarına izin verilmemelidir.

Havalandırma uygulamalarında kullandığımız hava kanalları
1. Galvaniz hava kanalı
2 Siyah demir sac hava kanalı
3. Poliüretan hava kanalı
4 Air-suck hava kanalı
5 Cam yünü hava kanalı





Havalandırma Spiro Kanalları





Avantajları

Garnatili sızdırmazlık
Enerji tasarrufu
Hızlı montaj yapma imkanı
Tesis maliyetleri düşük.
Dikdörtgen kanala oranla daha az yer kaplaması.
Basınç kayıplarının az olması














Prefabrik Klima Kanalı


İzocam Prefabrik Klima Kanalları, dış yüzü buhar geçirimsiz aluminyum folyo, iç yüzü yüksek hızlı hava akımına dirençli siyah camtülü veya iki yüzü alüminyum folyo kaplı, sert camyünü levhalardan oluşmaktadır.

Çok hafiftir, kolay kesilir ve monte edilir, her türlü menfez ve bağlantılar kolaylıkla monte edilir, tüm ebatlarda kanal kesiti teşkil etmek mümkündür, her türlü kanal kesit değişmeleri, redüksiyon, pantolon, omega ve dirsek teşkili çok kolaydır, ısı yalıtımı ile birlikte ses yalıtımını da aynı anda mükemmel şekilde gerçekleştirir, yangın güvenliği sağlar, işçilikten, maliyetten, zamandan, enerjiden tasarruf sağlar, diğer benzeri klima kanallarına göre İzocam Prefabrik Klima Kanalı daha ucuzdur, kenarlarının binili olması sayesinde uygulama kolaylığı sağlar.

Batı Avrupa'da, Amerika'da ve Avusturalya'da da yaygın olarak kullanılmaktadır. İzocam Prefabrik Klima Kanalı, titreşimleri yutması özelliği ile tesisatın sessiz çalışmasını sağlaması ve yanmaz oluşu sayesinde yangın güvenliği bakımından, çok katlı yapılarda ve genel mekanlarda özellikle tercih nedeni olmaktadır.

Kullanım Alanları:

İzocam Prefabrik Klima Kanalı, klima ve havalandırma kanalına ihtiyaç gösteren bütün yapılarda (ticaret merkezleri, restoranlar, konferans salonları, gösteri merkezleri, eğitim binaları) güvenle uygulanabilme imkanına sahiptir.





Poliüretan Hava Kanalı

Poliüretan Hava Kanalı

Paneller 20 mm. kalınlığında olup iki yüzü alüminyum gofrajlı ortası Poliüretan'dır.Hafif bir malzeme olduğu için imalatı ve montajı çok hızlıdır.Şık görünümü ile özellikle asma tavanı olmayan mekanlar için ideal bir sistemdir.

Flanşlı İzocam Hava Kanalı

FLANSLI İZOCAM HAVA KANAL

1998 Yılı itibarıyla imalat ve uygulamasını yaptığımız izocam prefabrik klima kanallarını geliştirerek 2002 yılından bu yana Türkiye ve Dünyada ilk flanşlı prefabrik hava kanalını imalat ve uygulamasını yapmaktayız.Flanşlı izocam kanallar 800 pa basınca dayanıklı olup 1500x1000mm kesitlerinde de uygulanabilmektedir.


Flex Kanallar







Flex Kanallar















Mekanik Tesisat Ve Havalandırma Kanalları Yalıtımı