Rittal Data Center - Veri Merkezi





Genel Bilgi

Sunucularımızın bulunduğu datacenter büyük bankaların da kullandığı donanımlar ve ilkelerle korunmaktadır. Datacenter network yapılandırması ve güvenliği uzman sistem mühendislerince sağlanmaktadır. Kesintisiz hizmet sunabilmek için network ve sunucular bağımsız izleyicilerle sürekli denetim altında tutulmaktadır. Bu sayede network yada sunucuların her hangi birinde kesinti olması durumunda anlık raporlarla kesintiden haberdar olunmakta ve müdahale edilmektedir. Her bir sunucu 100 Mbit bağlantı ile yayın yapmaktadır. Datacenter ana omurga çıkışı 100 Gbit´tir. Şirketiniz ve kişisel siteniz için en yüksek güvenlik ve bağlantı sunulmaktadır. Kaliteli hosting hizmeti verdiğini iddia edenlerle kıyaslayın ve siz karar verin

İklimlendirme

Datacenter iklimlendirmesi sunucular maksimum kapasitede çalışırken N+1 süreklilik ilkesi prensipleriyle yönetilmektedir. Tüm klima bölümleri bekleme/çalışma prensibiyle ve yedeklemeli olarak çalışmaktadır. Bu sistemde çalışma esnasında standart soğutucu klimalar dönüşümlü çalışmaktadır ve bu klimaların her hangi bir arıza nedeniyle devre dışı kalması durumunda yedek klimalar devreye sokulmaktadır. Sunucular tam kapasitede çalışırken klimaların %75 kapasitede çalışması soğutma için yeterlidir;maksimum yüklemeden çalıştırılarak bilgilerinizin güvenliği riske atılmamaktadır.


Enerji

Kesintisiz güç kaynakları sofistike bir yapı kurularak, çapraz olmayan çoklu güç kaynağı sistemiyle işletilmektedir ve yüksek korumaya sahiptir. Datacenter içerisinde herhangi bir bölümde elektrik kesintisi olduğu anda kesintisiz güç kaynakları devreye girerek devamlılığı sağlamaktadır. Kararlılık için çoklu acil güç jeneratörleri hazırda beklemektedir.


Güvenlik

Datacenter 7/24 güvenlik takibi altındadır.Datacenter dışı, içi ve girişler kamera takibi ve video kaydı ile denetlenmektedir. Ayrıca yetki kartları ile geçiş sistemi sayesinde datacenter, yönetim bölümleri, enerji odası ve klima bölümleri yetkisiz kişilerin erişimine kapatılmıştır. Sunucuların yayında kalabilmesi için bölümlerin bulunduğu girişte yüz tanıma, parmak izi okuyucu ve güvenlik kartı sistemleri senkronize çalışmaktadır.

Yangın Koruması

İki kademeli yangın tespiti ve üç kademeli yangın söndürme sistemleri sayesinde yangın tehlikesine karşı önlem üst seviyede tutulmaktadır. Erken uyarı sistemleri sayesinde duman tespit edilmesi yada yangına sebep olabilecek her hangi bir uyarı geldiğinde yangın müdahale sistemleri devreye girerek yangına müdahale etmektedir. Yangın söndürmede alev önleyici gazlar ortama salındığından yangın kısa sürede söndürülmektedir. Gaz söndürücüler kullanılması sayesinde sunucular hiçbir şekilde zarar görmemektedir.