ELEKTRONİK KAYIT VE TEMEL İLKELERİ SOĞUTMA

AC Gerilim - "AC" gerilimi Şu "Alternatif bir kısaltma için". Bu işletmeler ve ticari evleri konut için şirketler tarafından programını verdi tipi elektrik. AC voltaj devir yönü veya tersine "nedeniyle elektrik akımı olur onun alternatif isim olarak". Kuzey Amerika'da AC elektrik standart Hz veya "saniyede 60 hertz (Hz)." Avrupa 50 ve pek çok, dünyanın diğer bölgelerinde döngüleri Sağlanan 60. AC verilen gerilimleri Ortak akım) 115V konut (evleri vardır 230V ve 460V (uygulamalar için endüstriyel). AC elektrik yok olup tek yönlü kontrastlar o Doğru Akım. "DC elektrik alır çünkü onun adı ile gerilimi DC" değil döngüsü, böylece DC gerilim hertz (Hz) ile olmaması. Ortak DC gerilimleri 48V dahil 12V, 24V ve. 115V AC gerilim yukarıda gösterildiği gibi diyagram tipik "faz" tek. 460 AC gerilim sanayi verilen 1 geçerli ziyade bir) bakliyat "3 fazlı" anlamına gelen "Orada (3 dalgalardır. 3 dalgaların her biri için-sync ile-out faaliyet daha bile, fabrika donanımları elektrik sürekli akım. Böylece, AC elektrik motorları ve diğer ekipman titreşim daha az alan 460 AC 3 faz gerilim ve işletmek yumuşak. 3 fazlı motorlar ve jeneratörler karşıtları aynı zamanda daha faz ekonomik daha da tek.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- taşıyıcı hava zaman belirten klima, ısı değiştirici, ya da bu olabilir ürün soğutma elektrik mevcut bu seviyede, bu yüzden gerilim muhafazası gibi AC veya DC elektrik türdür önemlidir belirlemek kaynağı elektrik üretimi için düzgün maç.


Klima -
Klima sistem dolap veya muhafaza onların ile şunlardır başarmak gerekir mühendisleri için kullanılan elektronik soğutma zaman:

Kabin içinde 1.The hassas elektronik izole edilmesi ve kirli, tozlu, korozif hava veya rüzgar güdümlü yağmur (soğutma "kapalı döngü" olarak bilinir) gibi muhafaza dış koşullardan uzak mühürlü gerekiyor.
2. elektronik maksimum sıcaklık kabine dışında maksimum potansiyel hava sıcaklığından daha soğuk olmalıdır.
3.the elektronik zararlı nem etkiler karşı korunması gerekir. Nasıl Klimalar İş - hava da hava soğuk üretmek klimalar hissettikleri gibi, aslında ve kabine gelen sıcak hava çalışmak çekilerek elektrik aktarımı muhafaza kendisi ısı enerjisini uzak. muhafaza akan hava ve ısı enerjisi kaldırıldı ve böylece soğuk hisseder.
Elektronik soğutma klima içlerinde iş başında 2 temel sistemleri var. İlk muhafaza dışarıya elektrik kabine içinden ısı enerjisi transfer kompresör, soğutucu, evaporatör bobin ve kondansatör bobin sistemidir. Ikinci kabine tarafı ve dış tarafı üfleyiciler oluşur hava taşıyıcı sistemidir. Kabine tarafı üfleyici soğutucu klima dış tarafında taşımak için ısı enerjisi alır, böylece evaporatör bobin üzerinde sıcak muhafaza hava dolaşımı sağlanır. Dış tarafı üfleyici sonra uzak kondansatör bobin arasında klima dış ısı enerjisini tüketmektedir. 

bina soğutma gibi, bir termostat muhafaza içindeki sıcaklık izler ve ne zaman hayati elektronik soğutmak için kabine ısı kaldırarak başlamak için klima söyler. Genellikle termostat / 24 º C, genellikle bir elektrik muhafaza istenen havalı sıcaklık 75 º C olarak belirlenmiştir. Termostat genellikle diferansiyel / 6 º C 10 º F ayarı var Böylece, kabin içindeki ısı klima arka 75 º C / 24 º C sıcaklık azaltmak için çalışmaya başlamadan önce / 29 º C 85 º F artırmak için izin verilir Bu noktada, klima / 29 º C 85 º F ayarı diferansiyel tekrar kabine sıcaklık artışları kadar kapatır

kompresör ve dış tarafı kondansatör üfleyici sadece soğutma gereklidir çalıştırmaya iken, kabine tarafı evaporatör üfleyici hassas elektronik daha etkili soğutma sağlamak için klima yaşam için sürekli olarak çalışır. 
bina soğutma aksine, elektronik soğutma insan konforu için dizayn edilmemiştir. Örneğin, diferansiyel ayarı 10 º F, daha geniş bir yelpazede / 6 º C olan Ayrıca, buharlaştırıcı bobin ve fan soğutma elektronik, hepsi birlikte bir klima ünitesi paketlenmiş iken kondansatör bobin, kompresör ve kondenser fan ayrıdır. Nihayet, termostat genellikle böylece korozyon ve elektrik çarpması olasılığını en aza indirilmesi, hayati elektroniği oluşturan yoğuşma olasılığını azaltmak için soğutma elektronik herhangi daha düşük 75 º C / 24 º C ayarlı değil.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- klima hava zaman belirten, bu elektronik hassas için de termostat ve diferansiyel ayarlarını sağlamak için optimum miktarda soğutma gibi) düzeyinde (soğutma kapasitesi onun belirlemektir önemlidir. ayarları doğru termostat kapasite ve belirlemek soğutma size yardımcı maksimum potansiyel sıcaklık dışında muhafaza edecek ve elektronik üreticisi tarafından Gathering izin hayati bilgileri gibi maksimum sıcaklık. (Bilgi Kapasite "için daha fazla Soğutma bakın"). Senin elektronik soğutma üretici özellikleri olabilir kremi de hava yardımcı belirlemek soğutma kapasitesi ve diğer.



Ortam / Ortam Sıcaklığı- Ortam kapalı ya da ifade eder dışarıda yer olup olmadığını o kabine ortamda elektrik veya çevredeki koşullara. klima soğutma çoğu elektronik sıcaklık hava ortam C º C ile 55 º şekilde tasarlanmıştır faaliyet F / 10 º 50 º F 131. sıcaklıklar ise hava alt faaliyet klima ihtiyacı, soğutma üreticilerin elektronik birçok kitleri, düşük ortam sıcaklığı.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- muhafazanın elektrik koşulları anlama ortam soğutma çözümü elektronik belirlediği bir uygun olan kritik. 
  • ortam çevre klimalı bir fabrika mı? Eğer evet ise, bu bir klima vs bir eşanjör seçmek için bir mühendis yol açabilir.
  • Olacak muhafaza potansiyel çöl veya tropikal bir bölgede, okyanus yanında açık havada bulunmalıdır? Eğer evet ise, bir aşındırıcı tuz hava stand up ya da yüksek dış sıcaklıklarda gerçekleştirmek soğutma çözümü gerekebilir.
  • Uygulama yüksek rakımlarda yer olabilir mi? Eğer evet ise, bir klima için maksimum çalışma ortam sıcaklığı (sizin üreticisine başvurun) irtifa bağlı olarak etkilenebilir.
  • elektronik kabine bir kağıt fabrikası veya tütün fabrikası gibi tozlu endüstriyel ortamlarda yer olacak mı? Eğer evet ise, özel filtreler veya bir filtre daha az seçenek tıkanmasını kondenser bobinleri önlemek için gerekli olabilir.
  • soğutma çözümü bir yüksek fırın veya diğer yüksek sıcaklık cihazların yakınında yer olacak mı? Eğer evet ise, yeterli koruma ve soğutma kapasitesinin bu aşırı çevre koşulları için gerekli olacaktır.


Amper / Amper / Amper - Bu hızı veya akım elektrik akımı olan birim için ölçme. Bir amfi tel gibi bir iletken gibi bir içeri bir saniye verilen son bir nokta elektron akan miktar temsil. Saniyede akan su metre küp benzer. akım hesaplanır elektrik oranı şöyle akışı:
Amper (Cari) = Watts (Güç)
      Gerilim (Basınç)
Bir amper akan direnç biri ohm üzerinden geçerli volt potansiyel de elektrik olduğunu.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- taşıyıcı hava zaman belirten klima, ısı değiştirici veya onunla çalışmaktan belirtilen olabilir uygun soğutma ürün böylece önemlidir belirlemek, arz elektrik ve amper. Üreticileri ünite uygun kablo ve devre koruması için sonra kaynağı.



ANSI Renk Sistemi - genelinde bileşenleri ve ürünleri renkler için tutarlı bir şekilde uygulanmasını Enstitüsü Amerikan Ulusal Standartlar arası sistem standart bir renk. Örneğin, ANSI 61 gri sanayi boya renk kullanılan ve elektrik muhafaza kat-popüler bir toz.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- soğutma ürünlerinin elektronik belirterek, bu üretici tarafından sağlanan bir ürün rengi standart belirlemek için önemlidir, ya da eğer arzu, istek kabine ki elektrik rengini o maçlar. standart set sayıları kullanımı ve soğutma üreticileri muhafaza elektrik birçok istihdam beklentileri çünkü renk iletişim ANSI renk sistemi için kolay bir yoldur.



Üfleyici - Bu basınç yüksek statik orta sahip olduğu sistemlerde bir tür soğutma hava kullanılan hava taşıyıcı sık. Tek üfleyiciler genellikle hava hareket) gibi küçük (küp CFM 75 feet başına veya 128 m3/saat metre küp başına (saat) dakika. Çift üfleyiciler m3/hr 1403 taşıyabilir olduğunca fazla 825 CFM veya.
Üfleyiciler fazla hayran fazla itme veya hava akımı kısıtlanmış sistemleri aracılığıyla hava çekerek de etkilidir. Onlar, enerji tasarrufu için filtre kirlilik oranını azaltmak ve fan ömrünü uzatmak değişken hız (genellikle DC gerilim tarafından desteklenmektedir) ile çalışabilir. AC-powered körükler de mevcuttur. Üfleyiciler elektronik muhafazaları içinde klimalar, ısı değiştirici ve hatta kendi başlarına kullanılır.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- değiştirici ısı klima veya hava zaman belirten bir körük için temiz hava (açık bir üfleyici bir döngü) soğutma veya değiştirilmesi, bu M3 CFM ya da-gerekli hava hareket miktarını bilmek özellikle önemlidir / -DC veya AC besleme HR-ve tipi güç. 



BTU / Hr (Birim Saat Termal İngiliz) - Bu sanayi ısıtma ve soğutma ABD's ortak bir terim kullanılmaktadır. Bir BTU saattir birinde derece Fahrenheit bir su tarafından kiloluk bir sıcaklık yükseltmek gerekli enerjiyi ısı miktarı olarak teknik tanımlanmıştır. terimleri anlamak için basit bir koy, bir BTU maç mutfak ahşap bir üretilen ısı yaklaşık olarak eşit. "Watt" dünyasın parçaları diğer tüm ısı enerjisi tanımlamak miktarı genellikle kullanılır. Watt Sa dan BTU / dönüştürmek için 3.412128 çarpın BTU / Hr X. (Ayrıntılar "için daha fazla Watt bakın").
- ABD'de Soğutma kapasiteleri BTU / saat olarak ifade edilir ve klimalar ve ısı değiştiriciler belirtmek için bilmek önemlidir.
CE - CE için kısaltma Conformité Europeenne , Uygunluk Avrupa Fransız için. Bu direktifler sağlık ve güvenlik belirli uygun soğutma çözümleri göstermektedir ürün elektronik dahil) (AEA olduğu Alanı gerekli Ekonomik ürünlerinin satıldığı Avrupa. Şirketlerin gereksinimleri CE, ürün uygun olduğunu tasdik edebilir kullanım kolaylıklarını dış testi, ya da CE işareti ürünün kendi içinde teşvik onlar olabilir kullanmadan önce, uyumlu olduğu ve ürün standartları içten belge.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
-) EEA (Alan Ekonomik Avrupa In belirterek elektronik soğutma çözümleri için kullanmak yerine, güvenlik ve sağlık için önemli bir tercih klima, eşanjör, fan, CE direktiflerine uygun olan üfleyici veya fan.



CFD (Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği) - CFD paket bir yazılım olduğunu görsel modelleri hava akışı ve sıcaklık merkezlerinde elektronik muhafazaları ağ veri ve. Bu monitör sarı, yeşil ve mavi renkler bilgisayar, turuncu kırmızı gösteren bu ve "soğuk" noktalar içinde ortamları tarafından "sıcak canlandıran". Yazılım ortamı bilgisayar ya da elektronik bir belirlemede kullanılan en içinde yerleşim etkili soğutma çözümü ve. 

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- kabinleri veri ağı ne zaman çalışma ile karmaşık veya muhafazaları elektronik, CFD "test-drive" öncesinde şartname soğutma çözümü kurulumdan sonra veya sunucuları elektronik sağlamak için optimum performans.



CFM (Cubic Feet başına Dakika) - ya da boşluk sistemi yoluyla bir akış hızı hava. CFM ölçüm sisteminin İngilizce parçasıdır. sistemi altında Metric, hava akış hızı) saat başına ifade (küp m3/saat olarak metre. olarak fanlar Movers böyle Air, körükler ve çarklar yeteneği m3/hr veya CFM seviyeleri beğenilenler farklı. M3/hr için CFM dönüştürmek için, 0,589 ile CFM bölün.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler Siz
veya hava ile çalışan - In Movers, CFM bilmek önemli olduğunu m3/hr farklı tamamıyla özellikleri olan varlık kullanılmış çünkü.



Soğutma Kapasitesi - sanayiinde elektronik soğutma, soğutma kapasitesi kaldırmak olduğunu edebilmek için değiştirici veya ısı kremi olduğunu azami miktar ısı hava bir enerji. Soğutma kapasiteleri dünyanın başka yerlerinde saat başına Watt başına saatte ya da Amerika Birleşik Devletleri olarak BTU belirtiyor. BTU dönüştürmek için / Sa Watt, 3,413 bölün. Örneğin, 1000 BTU / saat = 293 Watt. Tersine, 3,413 ile çarpın, BTU / Hr için Watts dönüştürmek. 
Tipik klima soğutma kapasiteleri saatte saat (küçük kapasiteli) saat / 294 1000 BTU dan Watt başına 20.000 BTU aralık / 5882 Watt (büyük kapasite). açık telekom barınakları yüklü Bazı klima soğutma kapasitesi de saat / 17647 Watt başına kadar 60.000 BTU olarak sağlamak! 12.000 BTU / saat = 1 "ton." Böylece, 60.000 BTU / saat = 5 ton.
Isı değiştiriciler ayrıca ısı enerjisi aralıkları kaldırmak ancak º C veya º K (Kelvin) başına Watt onların soğutma kapasitesi açıklamak için farklı bir sistem kullanır. Ortak eşanjör soğutma kapasiteleri 84 Watt / º F veya 7-151 Watt / º K. 4 arasında değişir (Nasıl çalıştığını ve bunların kullanımı sırasında daha ayrıntılı açıklama için "Eşanjörler" bölümüne bakın).

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- muhafaza elektrik içinde anlama miktar elektronik tarafından BTU üretilen ya da ısı enerjisi kapasitesi değiştirici ısı veya kritik belirterek hakkı klima. sistem mi elektronik veya yüksek miktarda BTU veya Watt orta düşük kaldırmak mühendisi gerekir? 
, Soğutmak için elektronik sistem tarafından tüketilen elektrik Watt birlikte ekleyin, daha sonra sistemin verimliliği toplam çarpın BTU veya Watt miktarını belirlemek. Watt kalan miktar elektronik sistem için gerekli soğutma kapasitesi yaklaşık düzeyde olur yere bıraktı. İşte bir örnek-
                  Elektronik Sistem toplam Watt: 20.000
                  Sistem verimliliği:% 93
                  Watt oranı Un-kullanılmış:% 7
                  Watt Un-Sistem tarafından kullanılır: 1,400
                  BTU / saat Un-Sistemi (x 3,413) 4782 tarafından kullanılır
Böylece, yukarıda elektronik sistem için yaklaşık 1400 Watt veya soğutma kapasitesi ve saatte 4782 BTU ihtiyaç vardır. güneş ısı kazancı, elektronik üretici ve maksimum ortam sıcaklığı ile izin verilen maksimum sıcaklık gibi diğer faktörler de bir klima veya ısı değiştirici seçimi ve soğutma kapasitesi sonuçlandırılması önemli hususlar vardır.



Soğuk Su Soğutma - kompresör yerine soğutucu ve soğuk su muhafaza uzak ısı enerjisini almak chiller bir tarafından kabine bilgisayar sunucu yoluyla dağıtılmıştır. değiştirici içinde kabine ısı hamle ile bir bobin veya su soğutulmuş; fanlar darbe sıcak hava bobinler üzerinden kabine BT ısı enerjisinden kaldırın.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler Sen
muhafaza - Soğutulmuş su soğutma yakındaki sıklıkla kullanılan gibi ısı büyük miktarda zaman () Kaldırılmış gereken BTU 20,000 muhafaza ve dolaşımdaki) (b veya soğutulmuş su. su soğutma Tipik soğutulmuş kullanan uygulamalar dahil orta ortamlara büyük boyutlu BT ağ dolapları yüksek sıcaklık veya büyük sanayi muhafazaları.



Kapalı Devre Soğutma - Bu kabine dışında çevre düşman, gelen elektronik koruyan hassas kapalı kalması kabine sağlarken muhafaza elektrik ısı bir kaldırır soğutma tip bir. uygulamalarda bazı elektronik kabine hava ortam sıcaklıklarının yüksek rüzgar tahrik yağmur ve / veya son derece içerebilir kir, toz, yüksek basınçlı su yıkama-aşağı hortumlar, ince metal öğütmelere, yağ, Korozif dumanları, okyanus hava, nem hangi elektronik hayati gelebilecek hasarlar. önümüzdeki temas ve muhafaza elektrik engelleyen bu tehlikeli unsurlar giren elektronik hassas ise eşanjör alır sıcaktan döngü kapalı bir soğutma veya klima hava bir çözüm gibi. Kapalı devre soğutma sistemlerinde kullanılan ve aynı zamanda ne zaman ortam hava veya "açık-loop" soğutucu) detayları ek için "Loop-Açık bkz." (etmediğini sağlamak yeterli soğutma sıcaklığı elektronik kontrol yeteneği sistemi. 

Bu neden Need to Know You
kurulabileceğine muhafaza elektrik - Be bilinçli çevre potansiyel. sıcaklıklar veya yüksek ve / kirletici hayati elektronik yoluyla zarar varsa orada hava girme olasılığı kabine ve, kremi veya eşanjör hava bir gibi bir kapalı devre soğutma çözümü kullanılmalıdır.
Bobin - palet ve bakır boru alüminyum, genellikle bir ısı transferi klima bileşeni tasarlanmıştır. bobinler On evaporatör muhafaza tarafı, sıcak kabin hava soğutucu ile enerji taşınır sıcaktan kanatlara yakalama alüminyum's bobin taşındı aracılığıyla. bobinler On kondansatör ortam tarafı, hava kanatları alüminyum dağılmış ısı olan şişmiş absorbe üzerine bobin. Büyük bobinler büyük yüzgeçleri olan alüminyum alan ısı transferi nedeniyle zorunda büyük yetenek yüzey.
 

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Rulo kremi bir hava bileşeni bir tuşa basın. vesilesiyle nadir onlar değiştirilmesi gerekir. Onun yerini ediliyor bobin veya kondansatör evaporatör önemlidir bilmek durumunda ve dönem.




Kompresör -
Kompresörler soğutucu klima sistemlerinin kullanımı hava kalp "in hepsi". Kompresör ve temelde bir motordur bobinler kondenser ve evaporatör arasında soğutucu için dolaşan tasarlanmış pompa kombine bir ünite. 
1000-60000 BTU sağlamak klima kullanılan kompresörler üç temel tipi vardır / soğutma kapasitesi ve Sa (293-17580 Watt). Bir dairesel hareketler yapmaya çalışan bir "scroll" kompresör denir. İkinci olarak adlandırılan bir "karşılıklı" kompresör hangi işlevleri bir yukarı ve aşağı piston eylem. Üçüncü bir "döner" kompresörüdür; adını kendi kendini açıklamakta.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Kompresörler hizmet ihtiyacım var arada kremi bir hava da bileşen bir anahtar. Onun yerini ya da tamir ediliyor parçası olduğu anlayışı vardır bir tek şekilde faydalı bilmek terim. 



Yoğunlaşma / Yoğunlaşmış - yoğunlaşma olarak elektronik soğutma veya kondens muhafaza içinde ve bu parçalar başka veya evaporatör bobin su damlacıkları görünen yüzeyler klima gibi. Yoğuşma akış hava formları zaman ılık veya soğuk yüzeyleri ile nemli hava geliyor içine başvurun. yönetilen etkili değilse, yoğunlaşma kabine hayati elektronik içinde gelebilecek hasarlar.
elektronik soğutma amaçlarından biri yoğunlaşma kontrol etmektir. Genellikle bu nem toplar ve buharlaşması sağlayan klima altında bir tepsi ile yapılır. Diğer yoğunlaşma yönetim sistemleri nem sadece klima dışarı akmasını sağlayan bir tüp içerir. üretilecek yoğunlaşması bir çok potansiyel varsa, küçük bir ısıtıcı buharlaşma sürecini hızlandırmak için kondens toplama kabı eklenebilir.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- gereksiz yoğunlaşma A ve duruma sebep aşırı çalışan, bir kapı olduğu zaman açılır muhafaza elektronik ve hava devamına izin verildiği kremi. Nemli havanın ardından kabine içine dalar ve böylece yoğuşma oluşumunu artırır. Açık çözüm kapı kabine zarar yoğunlaşma tutmak için elektrik açılış ÖNCE klima kapalı koy dönüşüyor. Başka bir seçenek birlikte off-dü ki bu durum tüm kaçınılması, elektrikli kabin kapıyı kapattı klima olduğu bir yükleme tasarım ve.



Kondansatör Coil - in klimalar A bileşeni anahtar, kondansatör bobin kremi hava dış "ambient" yarısı bir konuma. O sirküle edilir muhafaza içinde gelen ısı enerjisini alüminyum ince koleksiyonunun bir olan yapılmış içeren soğutucu kanatları ile hangi. Hava üflenir sonra veya klima hava kondansatör bobin üzerine çekti dışında enerji ısı süpürüp atmak. Bir süreç olarak bilinen sıvı bu soğutucu, çünkü adı Kondenser bobinler almak onların kremi hava içinde noktasından gaz dönüştürür sistemi "yoğuşmalı."

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Kondenser rulo sistemi klima vardır önemli bir unsurudur. vesilesiyle nadir onlar değiştirilmesi gerekir. Onun yerini ediliyor klima havanın) önemlidir bilmek terim ve eğer kondansatör bobin (dış tarafı) (veya evaporatör bobin yan kabine.




Çekirdek -
soğutma eşanjör elektronik bir bileşeni merkezi, çekirdek şekli akordeon bir katlanmış ve monte içine oluşan uzun kaplama, ince alüminyum. Sıcak kabine hava çekirdekli bir tarafında yoluyla dolaşan; soğuk hava çekirdek diğer tarafına geçer dağıtılmıştır. süreç içinde bu, ısı enerjisi ve çekirdek alüminyum genelinde metal aktarılır üfleyici olduğu ortam sonra süpürüldü tarafından.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Eşanjör çekirdek kabine sıcaklık dışında serin elektronik yalnızca ortam YUKARIDA çalışmasına sıcaklığı izin muhafaza maksimum elektronik. Bu eşanjör seçerek bir ısı zaman ilke soğutma elektronik bir temel.




Aşındırıcı Çevre / Atmosphere -
Sık sık, klimalar ve ısı eşanjörleri hava okyanus tuzlu ve kimyasal üretim tesisi-petro bitki vardır tedavi su kullanılan serin hassas elektronik bulunamadı korozif ortamlar olabilir de kimyasal bir fabrika. ortamlarda bu If maruz, hayati elektronik paslanmasına istiyorsunuz hızlı ve arıza. Böylece, elektrik muhafaza ve klima veya ısı değiştirici elektronik ihtiyaç korumak için aşındırıcı hava dışarı imzalamaya hermetik. 

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- elektronik Çünkü aşındırıcı hayati soğutmak için kullanılamaz hava olabilir, fan ya da "açık devre" soğutma kabini elektrik enerjisinden ısı seçeneği kaldırmak için geçerli değil bir. Yerine, klimalar ve korozif ortamlar için ek koruma ile ısı eşanjörleri soğutma uygulamaları çözümleri için bu elektronik geçerli sadece.




CUL / ULC -
Laboratuar beri Kanada ve ABD Underwriters yakından tanımı için bakınız birlikte çalışma "UL." 

Cut-Out / Cut-Out Pattern -
A cut-out kabine elektrik deliklerin iki ifade eder ve geri akım klima yan hava sıcak ya da değiştirici sayesinde muhafaza-.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Bu kritik olduğunu kremi veya ısı değiştirici maç hava cut-out kalıplarının elektrik muhafaza ve. Aksi halde, kabine-yan hava ürünü soğutma olacaktır üzerinden düzgün akış veya daha kötüsü, hava dışında oluşturmak için bir delik. Bir bezi plaka ve plenum değiştirici veya ısı kremi cut-out çözümlerdir tipik hava modeli ile cut-out maç model üzerinde muhafaza etmez. (Ayrıntılarını gör "Bezi Plate" için ek Plenum ve ").




Damper -
"tasarruf" paket bir bir parçası olarak klimalar hava soğutma elektronik belli bir motorlu metal flep kullanıldı. yeterince zaman ortam serin hava, damper muhafaza serin açılır getirmek hava ısı enerjisini iç ve çıkarın. Isınırken ortam olur hava damperi kapanır ve klima kompresör / soğutma sistemi enerji kaldırır ısı. sık sık Çünkü daha az kompresör çalışır, az elektrik ve kullanılan daha az gürültü üretilir. (Ayrıntılar "için daha tutumlu bakın").

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Sadece koşullarında bazı kullanılabilir olabilir klima soğutma bir hava damperi: (a) ortam sıcaklığı ve bir soğutma sık sık hava düşük yeterince kullanmak taze (b) hava ve korozif değildir olabilir elektronik hayati filtre ulaşmadan önce.




DC Gerilim -
dönem "anlamına gelen" Doğru Akım.) Cari voltaj değişiklikleri polarite 50 farklı Alternatif AC (- DC gerilim, 60 kez saniyede hep tek yönlü kalır ve döngü vermediği bir DC örneği. iyi bir verilen elektrik akımı olduğunu ev ve otomobil pil. C veya D AA, Küçük ev piller gibi AAA, güç volt DC 1,5 sağlamak konusunda. Diğer ortak DC gerilim sistemleri dahil 12 V, 24 V ve 48 V Açık telekom sık sık benzer DC koleksiyona sahip bir pil kule hücre kaynağı durumunda AC güç arabaya kadar güç geri pilleri sağlamak kesildi.

This Neden Need to Know You
- taşıyıcı hava zaman belirten klima, ısı değiştirici, ya da bu olabilir ürün soğutma, böylece seviye voltaj AC ve its DC veya mevcut de elektrik kabini gibi olarak elektrik türdür önemlidir belirlemek kaynağı elektrik üretimi için düzgün maç.



Delta-T (Δ T) - Delta-T kabine dışında sıcaklık arasındaki fark ve ortam sıcaklığı iç kabini. ve eşanjör ısı veya kapasite gerekli olan klima soğutma düzey Mühendisleri sürücü bu çünkü, sıcaklıkları ortam ve bilmeniz gereken maksimum potansiyel muhafaza. maksimum sıcaklıklar iki arasındaki fark olarak adlandırılır "Delta-T."  

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
eşanjör - ısı klima veya elektronik soğutma belirten It's yararlı bir terim. Büyük vs küçük Delta-T sistemi elektronik için gerekli soğutma kapasitesi miktarını etkileyebilir.   (detaylar-Rate "ve Soğutma Kapasitesi Illustration için daha De bakın").



De-Rate / De-Rating - Bu kapasite eşanjör soğutma veya etkileyecek düzeyde gerekli klima anlamlı ortam ve muhafaza temperatures.Ambient sıcaklığı farklı olan az ısı değiştirici veya soğutma yeteneği belirli bir klima. (C ısı enerjisi boyunca kapasitesi sağlar daha az soğutma fırını) yakınında bir patlama çöl güneş veya Çünkü klima daha az yetenekli transfer muhafaza ve kondansatör bobin º Örneğin, 55 hava / F º ortam sıcaklığı gibi 131 yüksek kremi yapan bir havaya sıcak dışında. C (kondansatör bobin ve hızlıca transfer dışarı enerji daha fazla klimalı bir fabrika) sağlayabilir daha fazla soğutma kapasitesi nedeniyle ısı hava çevreleyen içine serin º tersine, bir klima 24 / ortam işletim düşük sıcaklıklarda F gibi 75 º.
Muhafaza sıcaklığı da bir klima veya ısı değiştirici ihtiyaç duyulan soğutma kapasitesini etkileyebilir. Örneğin, sıcak elektronik bir sürü dolap içine paketlenmiş, çünkü / 55 º C 131 º F yüksek bir sıcaklıkta muhafaza karşılaşabileceği bir klima, daha geniş kapasiteli bir klima gerekecektir. Nedenle birim elektronik muhafaza uzak almaya ısı enerjisi çok şey var olacaktır. kaldırmak için daha az ısı enerjisi var çünkü Tersine, 77 º F alt muhafaza sıcaklığı bakan bir klima / 35 º C daha küçük kapasiteli olabilir.
yüksek ortam ve ısı enerjisi bir çok elektronik soğutma sisteminin her iki ucunda olduğundan / 55 º C daha yüksek kapasiteli klima veya ısı eşanjörü gerektirir 131 º F muhafaza sıcaklıklarının bir uygulama.
Aşağıdaki grafikte potansiyel ortam ve muhafaza sıcaklığı düzeyde bir klimanın soğutma özelliği bir örnektir. 
"De-Rate" ortam sıcaklığı eğrileri ve her eğrisinin eğimi arasındaki farktır. yüksek bildirdi ortam sıcaklığı eğrileri ve düz eğimli klimalar daha etkin ve verimli ısı enerjisi (?) çıkarmadan altındadır.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- eğri degerlendirmesi Looking bir soğutma kapasitesi kremi hava bir seçmektir faydalı olmak için. Bir mühendis, ısıtma-soğutma kapasitesi üzerinde önlemek ve elektronik ihtiyaçlarını amacıyla muhafaza sıcaklığı ve maksimum potansiyel ortam bilmek miktar sağ belirtmek bir birim. 
Ayrıca, elektronik yolla soğutma tutarsız performans düzeylerinde bir soğutma şirketlerin mevcut onların. bilgi standartları için başvuran sanayi hiç yoktur. Örneğin, bir şirketin daha yüksek kullanarak klima soğutma kapasitesi ile hava raporlama yaklaşımı muhafazakâr daha fazla sürebilir 55 º C / ortam için kendi elektronik sistem kapasitesi yeterli soğutma müşteri 55 º sağlamak potansiyel sıcaklık maksimum C muhafaza gibi. Başkaları fiyat düşük bir kapasite düzeyi ve yüksek soğutma ortam / 35 º C muhafaza sıcaklıklara teşvik C º kullandığınızda daha düşük sıcaklıklar gibi 24. Ancak, müşteri uygulama kendi için saç kremi satın bir altında performans gösteren hava kadar olabilir sonunda. Böylece, bir seçim olmalıdır final hava yapma önce klimalar olmak değerlendirildi soğutma kapasitesi ve sıcaklığı dikkatle anlamak.



EMI (Elektromanyetik Girişim) - telekom baz istasyonu radyolar Elektrik gibi ekipman operasyon iletişimiyle kremi veya eşanjör, müdahale hava bir ürün olarak, elektriksel tarafından oluşturulan bir "gürültü".

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- muhafaza Eğer duyarlı ekipmanlar elektronik kullanılan EMI bir varlıktır, bu EMI korunmaktadır ekipmanları, ısı değiştirici veya hava taşıyıcı tutar olan kremi bir hava seçmek önemlidir.



Muhafaza - paketlenmiş yapısı hangi elektrikli veya elektronik cihaz. Muhafazaları elektronik kontrol O evde üretim süreci olabilir küçük sac dolapları. Onlar dolapları telekom olabilir orta ölçekli kapalı veri ağı ya da açık. Muhafazaları donanımları, radyo ve korumak baz istasyonu evine hücre kuleleri telekom alt olmak da bir beton blok barınak kullandı.
dış mekan uygulamalarında kullanılan metal muhafazası çoğu kabine iç yüzeylerde yalıtım tabakası içerir. Yalıtım yaklaşık ½ inç olup (13 mm) kalınlığında ve köpük ya da balon-wrap ve alüminyum folyo malzemeden yapılmış. yalıtım amaçlı güneş sera muhafazası üzerinde etkili kaynaklanan ekstra ısı yükü en aza indirmektir. 

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
sanayi - soğutma elektronik dönem Muhafaza bir ortak. , Boyutu anlamak) çevreleyen koşulları ve ısı enerjisi (watt soğutma çözümü ve uygun elektronik seçim muhafaza sürücü içinde üretti.


Muhafaza Sıcaklık - Bu kabine içi sıcaklık elektronik ve istenilen maksimum veya maksimum potansiyel sıcaklık elektronik panonun içinde olabilir görülür. 

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Muhafaza sıcaklığı Movers veya hava eşanjörü ısı klima, gibi soğutma çözümüdür gerekli bilgi belirterek en etkili elektronik.



Evaporatör Coil - in klimalar bileşeni kilit, evaporatör bobin kremi hava iç "muhafaza" tarafında yer almaktadır gör. O sirküle olduğu soğutucu soğutmalı olan alüminyum kanatlar ile yapılan tipik bir toplama ince. Sıcak muhafaza hava kompresörü aracılığıyla klima dışında ona hareket kabine içindeki enerjiyi ısı absorbe için evaporatör bobin üzerinde yanmış.
bu gerçek sıcaklığı 45 ° F / 7 gibi düşük olabilir çünkü buharlaştırıcı bobin dokunmak soğuk hisseder ° C. evaporatör bobin sadece ısı enerjisi kaldırarak sisteminde soğutucu aktarmadan kendi iş çıkarmış çünkü hava çıkarken klima evaporatör yan soğuk.  

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Evaporatör rulo sistemi bir klimanın bir unsurudur. It) yan-dış bobini (kondansatör önemlidir bilmek arasındaki fark evaporatör bobin (muhafaza tarafı) ve.



Fan / Aksiyel Fan -
benzer biraz vardır soğutma elektroniğinde kullanılan küçük ev olup hayranları dışında ortak fanlar görünümü. Bunların şekli açıdan bir dizi de bıçaklar dört oluşmaktadır. Dört bıçak hızla gerilim DC AC veya tarafından desteklenmektedir döndürmek etrafında bir motor. Bıçak / motor montaj ızgara ve gövde bir metal veya plastik oluşan "daha sonra dizi içine bir" fan paket.
Fanlar genellikle fanlar bir körük veya fan gibi kolayca yüksek direnç sistemi ile hava kuvvetleri çünkü hava akımı az engellenmesi düşük statik basınçlı uygulamalarda kullanılır. Elektronik soğutma fanları genellikle hava 1.200 CFM (2150 m3/saat) 40 CFM (65M3/HR) için hareket. Bazı uygulamaya bağlı olarak, elektronik kabine sıcak hava dışarı egzoz için kullanılır oysa Bazı hayranları muhafaza içine serin hava çekmek için kullanılır.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- ya da varsa çevreleyen ve / temiz hava elektronik ısı ve miktar toz belli edebilir tolere bir, fanlar kasa çekme ısıdan elektrik yol ucuz ve bir basit.
Fan Kaset - görünüyor düz bir tepsi gibi bir yapılan hava genellikle hareketli ürün ve taraftarların çok az, dolayısıyla adını "tepsi. fan" Fan tepsileri elektronik içinden ısı kaldırmak için muhafaza çevreleyen hava kullanın muhafaza. Fan tepsileri ve uygulamaları basıncı da düşük statik-iş sunucuları bilgisayar soğutma kabinleri veri ağı yaygın bulunamadı. Böylece, sanayi BT tarafından kullanılan 1-U (1-3/4 ") ve 2-Us (3-1/2"), standart bir ölçüm sistemi yükseklikleri üretilmiş içinde.
Fan normalde 300 CFM (500 m3/saat) 1.000 CFM (1700 m3/saat) için oranında hava hareket tepsiler.


Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- veri soğutma çözümü için bir de mühendislik ağ kabine, bu kullanılıyor olabilir muhtemelen o tepsi fan. çözüm anlama boyutlarda etkili ve en gelmesi de bir yardımcı hava olacak model hareket yeteneklerini her.



Filtre - Hava filtreleri sistemleri fan döngü genellikle kullanılan üzerinde klimalar ve açık. klimalar Açık hava filtresi serin yeteneği klima's ölçülendirme ve böylece bobin kondansatör ve diğer hava malzemeden tıkanma toz havayı ortam bulunmaktadır alımı, klima engellemek için kir ve. sistemlerde açık çevrim elektronik, filtre muhafazası ile serin hava hamle veya fan gibi kirleticileri dışında bulunan az hava kabine ekran alımı.
Filtreler yeniden ya da kullanılan bir alüminyum yıkanabilir ekran olabilmektedir ince dokunmuş liflerden yapılmış bir tek türü. Teknik olarak gelişmiş hava filtreleri hatta kendisi su, henüz hava filtresi geçmesine yapabiliyor elenmiş olabilir, bu yüzden boyutu 0.1 mikrona kadar aşağı parçacıklar olduğunu da mevcuttur! En çok ısı değiştiricileri ve filtre-az tasarımlar pazar bugün sunulan bazı klimalar temiz veya filtreleri değiştirmek ihtiyacı ortadan kaldırmak için.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- soğutma sistemi bir elektronik tasarımı, bu kullanılacak filtre kirleticiler ve bunların büyüklüğü eğer bir hava önemlidir bilmek. Bu derece kesin akışının filtreleri engel hava nedeniyle olacak tip filtre uygun seçimi yardım. Böylece, fanlar veya yetenek hareketli çarklar ile hava daha muhafaza elektronik dan yapılan uzakta enerji ısı yeterince emin olmak gerekli için. , Alüminyum bir biliyorsanız o kadar önemlidir yıkanabilir ekranı tipi tek bir ya da filtre Ayrıca bir, işleme bir yedek parça siparişi için.


Filtre Fan - fan ile aksiyal tip paketlenmiş bir yerleşik bir elektronik soğutmak için muhafaza havaya ortam çizmek çevreleyen için kullanılan filtre. Filtre fanlar genellikle) 635M3/HR (375 CFM 40 CFM (65M3/HR) taşımak hava bir oran. Oranın bir muhafaza de içeri havaya çekerek Bunun yerine getirmesi daha oy vermesini izin verilmiyor sucked ek olarak değil hava kirli böylece muhafaza basınç da hayranları, filtre kabine girerek elektrik gelen kirli hava bir tutar filtre kabine ve egzoz çıkışı. 

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- ısı Eğer çevreleyen ortam biraz tahammül hava değil çok kirli veya yakıcı olabilir elektronik ve filtresi, fanlar muhafazaları ucuz yolu serin elektrik ve basit bir.
Tam Dış Montaj (ayrıca Dağı denilen Yüzey) - elektrik kabini ve elektronik bir soğutma uygulamasında hangi hava dış kremi tamamen monte edilmiş veya ısı değiştirici. 
çoğu kez tüm sistemin daha entegre bir görünüm vererek klima veya ısı değiştirici, tatilinden elektrik muhafaza içinde küçük bir ek boşluk olduğu için bu popüler bir montaj seçeneği dünya çapında.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- muhafaza elektrik anlamak nasıl klima veya monte edilir ısı değiştirici olacak üretici ile şartname ve siparişi için gerekli.


Tam Montaj Sıva - Bir elektronik Avrupa'da uygulama soğutma hangi klima ya da özellikle ısı, ücret veya ayak izi kodları nedeniyle yerel değiştiricisidir gömme tamamen monte üzerinde tam olması için soğutma çözümü elektrik kabinenin bazı uygulamalar gerektiren iç. Ayrıca, elektrik muhafaza ziyade yüz ile aynı hizada olması% 100, klima veya ısı değiştirici mm 50 2 yaklaşık bit elektrik muhafaza bir inç veya olabilir uzatmak ötesinde yüzün. (Bkz: "Kısmen Montaj Gömme" uygulaması olarak başka yükleme).

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- muhafaza elektrik anlamak nasıl klima veya monte edilir ısı değiştirici olacak üretici ile şartname ve siparişi için gerekli.


Bezi Plate - muhafaza elektrik kremi veya ısı değiştirici varolan hava ne zaman yerine eski, yeni soğutma ürün deseni cut-out kabine içinde cut-out desen maç olmayabilir. Böylece, eski cut-out desen desen dışı yeni kesilmiş "ve bir" bez plaka olduğunu kaldırıldı mevcut muhafaza oluşturulan boşluğu doldurmak kabine yüklü olmalıdır. Yeni klima veya ısı değiştirici desenler dışarı-hizalanmış kesilmiş sonra asılı üzerinde bezi plaka.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- vesilesiyle, mühendisler ve diğer belirteçleri gerekecektir plaka bezi karşılaşabilirsiniz elektronik soğutma uygulamaları içinde. Bezi plakaları tedarikçi elektronik soğutma genellikle satılan tarafından elektrik kabini üreticisi değil. (Bkz: Plenum üreticileri soğutma-out çözümlerden elektronik kesme adaptif için ").
Tehlikeli Görev / Tehlikeli Yer - tesis, tuz tedavi de su bulunan genel bir terim için herhangi bir aşırı hava korozif hortum, ısı değiştirici olabilir karşılaşma gibi rüzgar tahrik veya durum, bir klima yağmur bir yıkama suyu, yüksek basınçlı-down okyanus hava ya da yakın ve bir petrol tesisine çevre patlama tehlikesi. Klimalar veya tehlikeli yerlerde kullanılan ısı değiştiriciler uygulamaların zararlı potansiyel ihtiyaç olduğu özel olarak inşa edilen bu dayanıklı ve ajans onaylı. C1D1/D2 GR487 ve Sertifikalar gibi UL TİP 4, TİP 4X, IP 56, Telcordia görev için tehlikeli olan ilgili tüm değerlendirme. (Açıklama tanımlamaları için daha fazla ilgili bakınız).

Bu neden Bilinmesi Gerekenler Sen
ortamlarda uygulama Mühendisleri tasarımı, elektrik ve inşaat muhafazaları görev tehlikeli karşılaşabilir ve soğutma sistemleri - aşırı ve üstü dayanım ajansı onaylı klima veya ısı değiştirici geliştirilmiş doğru seçim olacaktır böylece gerekir.



Eşanjör
- Isı değiştiriciler sistem dolap veya muhafaza onların ile şunlardır başarmak gerekir mühendisleri için kullanılan elektronik soğutma zaman:
1. Kabin içindeki hassas elektronik izole edilmesi ve kirli, tozlu, korozif hava veya rüzgar güdümlü yağmur (soğutma "kapalı döngü" olarak bilinir) gibi muhafaza dış koşullardan uzak mühürlü gerekiyor.
2. elektronik maksimum sıcaklık 10 ° F (18 ° C) veya kabine dışında maksimum potansiyel hava sıcaklığının daha fazla olabilir.
eşanjörlerin avantajları kapalı devre koruması, düşük sermaye maliyeti, daha az elektrik tüketimi, daha az hareketli parçaları ve hafif içerir.

Eşanjörler Çalışma - Nasıl
Başarılı eşanjör performansı kabin içinde orta ısı enerjisi yayılan gelen elektronik-orta ve ortam sıcaklıkları dışında elektrik muhafaza ve düşük-serin-sahip bağlıdır.
Elektronik soğutma eşanjörleri içlerinde iş başında 2 temel sistemleri var. İlk çekirdek, bir eşanjör merkezi bileşendir. Çekirdek kıvrılmış ve bir akordeon şekil içine yerleştirilebilir uzun, ince alüminyum kaplama oluşur. Isı muhafaza soğutucu dış tarafına metal çekirdek arasında elektronik kabine transferler içinde oluşturulur. Muhafaza-yan ve ambient-yan üfleyiciler eşanjör ikinci sistemi vardır. Muhafaza tarafı üfleyici eşanjör vasıtasıyla sıcak elektronik hava çekirdek arasında transfer edilecek kurmak için dolaşır. Ortam tarafı üfleyici uzak ısı enerjisi fırçalamak için ısı değiştirici çekirdeğinin diğer taraf ile soğuk dış hava taşır. 
bir eşanjör Yukarıda açıklandığı gibi nasıl çalıştığını süreci bir "hava-hava" eşanjör içindir. soğutulmuş su ya da sıvı gibi su gibi / glikol ve / veya muhafaza yoluyla ortam yan sirküle hangi Isı değiştiriciler da kaldırmak için su-hava, hava-su ve su-su sistemleri olarak dizayn edilebilir muhafaza ısı enerjisi.
soğutma kapasitesi Eşanjör / ° F (veya watt / ° K) watt cinsinden klimalar daha farklı ifade edilir. Küçük kapasiteli ısı değiştirici (/ ° K 7 watt) / ° F olarak az 4 watt kadar enerji kaldırın. Büyük kapasiteli ısı değiştirici (/ ° K 151 watt) / ° F kadar 84 watt kadar enerji kaldırın.    
eşanjör soğutma kapasitesini hesaplamak için, uygulama olarak varsayalım şu: (a) ortam sıcaklığı çevreleyen maksimum 95 ° F (b) elektronik 105 ° F kadar işlem yapabiliyor, ve (c) 350 ısı watt muhafaza kaldırılmasını gerekmektedir. eşanjör soğutma kapasitesi sonra / ° F (/ ° K 63 watt) 35 watt olması gerekir. Bu örnekte, soğutma kapasitesi buna göre elde edilir:          Maksimum muhafaza sıcaklığı 105 ° F (40,5 ° C)
         Maksimum ortam sıcaklığı       95 ° F (35 ° C)
         Delta-T 10 ° F (5.5 ° C)
         ısı Watt kaldırılacak        W 350
         kapasitesi 35 Watt / ° F soğutma Eşanjör (64 Watt / ° C)

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- değiştiricinin ısı uygulaması anlama uygun ve yük olarak ısı yanı toplama hayati bilgileri gibi maksimum ortam ve muhafaza sıcaklığı soğutma çözümü etkin bir kritik belirlenmesinde. Senin elektronik soğutma üretici süreç bu size de yol gösterir.



Isı Yükü / İç Isı Yükü - muhafaza içinde elektronik tarafından üretilen ısı enerjisi miktarı. Isı yükü verimsizliklere bileşenler nedeniyle akıp gelen elektrik kullanılmayan, direniş vs Örneğin, eğer bir elektronik, bir watt güç tüketen 1000 sistem sistem watt kullanarak sadece 140 olduğu% 14 sistem verimli, daha sonra aslında ekipmanları, elektronik gerçekleştirmek fonksiyonları. Diğer 860 watt enerji ısı şeklinde sisteminde elektronik kapalı attı. Böylece boşa güç 1 watt soğutmalı olmak gerekiyor kabine yük olur ısı watt 1.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Hesap ısı yükü sistemi elektronik için gerekli için gerekli çözüm soğutma kapasitesi ve belirleyici türü.



Isı Transferi - Başka bir yerden bir hareket enerjisi ısı işlemi. Isı transferi soğuk olabilir, sıcak sadece meydana yönünde bir-den. Örneğin, sıcak suyun içine koyun nesne soğuk bir sıcaklıkta düşüş yok; nesne sıcaklık artışı olabilir ancak. Isı transferi kendisi elektronik zarar vermez, böylece bu bileşenleri veya elektrik muhafaza uzak, hareketli ısı enerjisi sistemi elektronik soğutma herhangi bir çalışma ilke de.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Isı transferi mühendisliği elektronik soğutma kavram temel bir.



Sıcak Koridor / Soğuk Koridor - oda soğutma ağ Bir dönem verileri. Sıcak koridorlarda ve soğuk koridorlarda sıra bir de-yan konumlandırma veri ağı dolapları yan vardır kurdu. kanallardaki zemin klima havalı verilen tarafından oda serin dolapları ağ veri soğuk (veri ağı dolapları koridor), sirküle aracılığıyla önünde olduğunu çekti içine, sonra) koridor geri bitkin dışarı dolaplar (sıcak. sistem tutulması soğutma hava oda soğutma verimli bir daha çevre sonuçlar ağ sıcak hava ayrılmış bir veri bitkin ve güç işlem yoğunluğu yüksek sağlayan oda ağ veri olmak konsantre olarak. 

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- uygulamaların ağ kabine veri-soğutma çözümleri için tasarlarken, bu etkiler olumsuz değil onu kullanılır mühendisi avantaj ve / soğuk koridor sıcak götürmek içine dikkate önemli, bu yüzden koridor kavramı soğutma dinamikleri oda merkezinde meydana içindeki verileri.



Pervane - Çarklar baskılar tip bir statik hava yüksek taşıyıcı genellikle orta sahip kullanılan soğutma sistemlerinde hava. Küçük çarklar hava hareket) gibi küçük (küp CFM 23 metre başına ya da 39 m3/saat metre küp başına (saat) dakika. Büyük çarklar m3/hr 1870 taşıyabilir olduğunca çok 1100 CFM veya.  Çarklar AC veya DC gerilim güç kaynakları kaçıp mevcuttur. AC volt çarklar tam işlet-ve tam kapalı. DC volt fanlar onlar, kabine sıcaklık seviyesi ile birlikte spin ki böylece enerji tüketimi tasarrufu, değişken hız yeteneğine sahiptir.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- kabine ağ veri olarak ne zaman belirten bir fan için temiz hava (açık gibi elektronik kasa bir bir fan ya da yerine-loop) soğutma, bu CFM gerekli hareketin hava bilmek için özellikle önemli olan miktarı DC veya AC-veya M3/HR-and tipi güç kaynağı. 




IP Sınıfı -
IP muhafazaları elektronik çevre koruma, elektrik ve stand düzeyinde tutarlı özellikler sağlamak Teknik Standardizasyon Electro için Avrupa Komitesi tarafından geliştirilmiştir oldu rating "için" Koruma sınıfı. eğer kaderinde için değiştiriciler, gibi klimalar ve ısı Avrupa gibi soğutma ürünlerinin Elektronik, şartname gerekir rating tanımı kurulan IP de izleyin. 
IP derece tipik iki sayıdan oluşur. İlk katı maddelerden korunması içindir. Ikinci su gibi sıvılardan koruma temsil eder. Zaman zaman üçüncü bir dizi fiziksel darbelere karşı koruma için kullanılır. Burada koruma her IP düzeyini belirtmek tablolar şunlardır:

Ilk IP Numarası:

Katı nesneler Karşı Koruma
0
Özel koruma
1
50mm (eller tarafından yanlışlıkla dokunmak) kadar katı cisimlere karşı koruma
2
12mm kadar katı cisimlere karşı korumalı (parmak)
3
2.5mm (araçlar ve telleri) üzerinde katı cisimlere karşı koruma
4
1mm üzerinde katı nesneler (araçlar, tel ve küçük teller) karşı korumalı
5
(Hiçbir zararlı depozito) toz sınırlı girişine karşı korumalı
6
Tamamen toza karşı korumalı

İkinci IP Numarası:
Karşı Koruma sıvılar (Su)
0
Hiçbir koruma.
1
Suyun dikey düşen damla karşı koruma
2
dikey gelen 15o kadar suyun doğrudan spreyleri karşı koruma
3
dikey den 60o kadar su spreyleri doğrudan karşı korumalı
4
her yönden püskürtülen suya karşı koruma, izin verilen sınırlı giriş
5
her yönden su alçak basınçlı su jetleri karşı korumalı, sınırlı giriş izni
6
su düşük basınçlı su jetleri, izin verilen sınırlı girişine karşı korumalı
7
15cm ve 1m arasında daldırma etkilerine karşı korumalı
8
baskı altında daldırma uzun süre karşı korumalı
elektronik soğutma, Avrupa için mukadder bir klima veya ısı değiştirici gereklidir tipik IP derecelendirme IP54 veya IP56 koruma seviyesi vardır. Ancak, özel elektrik sistemi ve soğutma çözümü için gerekli Giriş Koruma düzeyini kontrol etmek için emin olun. Dünyanın diğer bölgeleri de IP sistemini kullanabilirsiniz.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- dünya elektronik olarak tasarlanması bir sistemin parçaları diğer soğutma ve Avrupa ve çözüm sınır, bu uygulama için gerekli olan IP rating belirlemek için önemlidir. Daha sonra sistem IP rating seçin üretici ile olan tanıdık ve uyumlu.



M3/hr (Saat başına Metre Küp) - ya da uzay sistem iletim yoluyla oranı hava akımı. M3/hr ölçüm sisteminin Metrik parçasıdır. sistemi altında İngilizce, hava akış hızı) dakikada belirtiyor (kübik CFM gibi ayaklar. olarak fanlar Movers böyle Air, körükler ve çarklar yeteneği CFM veya m3/hr seviyeleri beğenilenler farklı. CFM m3/hr dönüştürmek için, 0,589 m3/saat ile çarpın.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler Sen
eğer hava ile çalışan - In Movers, bilmek önemlidir bu m3/hr özellikleri farklı olduğu için tamamen veya CFM kullanılır olmak.


NEMA / NEMA Rating -
NEMA Devletleri Birliği, yer Amerika Birleşik Üreticileri Elektrik olan Ulusal. Organizasyon muhafazaları ve elektronik elektrik koruma çevre tipi sağlar tutarlı özellikler için. Ayrıntılar için daha sitesini ziyaret web www.nema.org .

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Türkiye elektronik olarak tasarlanması bir sistem United ve soğutma çözümü, uygulama için gerekli NEMA elektrik koruma sınıfı belirlemek için gerekebilir.




Açık-Loop Soğutma -
başvurulur serin darbeler yönetiminin elektronik ısı türü nispeten kabine elektrik yoluyla muhafaza dışarıdan gelen temiz hava. Yerine çark bir klima veya ısı değiştirici, fanlar, üfleyiciler veya sıcaktan süpürme elektronik hava yoluyla hareket vardır kullanılır. 
açık çevrim soğutma avantajları (1) vs klimalar ve ısı değiştiriciler, düşük maliyetli (2) operasyon düşük maliyetli, (3) elektrik kabinede az yer tüketimi, (4) birkaç hareketli parça ve (5) sık değiştirilen ürün durumu. Böylece, bir klima veya ısı değiştirici kapalı devre koruması veya ekstra soğutma yeteneği gerekli değilse, açık çevrim soğutma birçok avantaj sağlar.
elektronik soğutma için açık bir döngü hava taşıyıcı seçerken, bir dizi faktöre kararlı olması gerekir:
  • Maksimum ortam sıcaklığı
  • Maksimum muhafaza sıcaklığı
  • sıcaklık maksimum artış (Δ T)
  • Isı (ısı yükü) harcanmış olması
  • kabine sıcak noktalar
  • Hava taşıyıcı tipi (fan tepsisi, üfleyici, vb)
  • Hava akımı (CFM veya m3/saat)
  • Muhafaza sistemi hava direnci
  • Statik basınç (hava akımı sürücü)
  • Negatif ya da pozitif kabin basıncı
  • Hava filtreleri
  • Maksimum ses seviyesi (dB)
  • Güç kaynağı (AC veya DC)
  • Voltaj aralığı (güç kaynağı)
  • Isteğe bağlı denetimler ve alarm
  • Güç tüketimi
  • Güvenilirlik (tahmini ömrü)
  • Bütçe


Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- soğutma çözümü bir açık döngü söz konusu olduğunda, bir kurulacaktır muhafaza elektrik ihtiyacı olmak bilinçli çevre ile. kullanılmış olmalıdır ısı değiştirici veya klima gibi çözüm gibi soğutma Eğer orada herhangi bir kapalı döngü ve / veya yüksek kirletici ile hayati elektronik olasılığı hava zararlı bir, sıcaklıklar. serin Eğer çevreleyen ortam hava, nispeten temiz ve ısı yükleri çözüm ekonomik ve döngü etkili soğutma edilebilir bir-açık anlamlı değil, daha. imalatçı-döngü soğutma çözümü veya kontakt açık doğru seçmek öğrenmek için sitesine bakın üreticinin katalog ve web daha üzerinde nasıl.




Kısmi Montaj Sıva -
elektrik kabini ve elektronik bir soğutma uygulamasında hangi hava dışında ve saç kremi veya ısı değiştirici içinde kısmen monte.
Kısmi temiz bir görünüm yaratır montaj gömme ve kişi veya klima temas ekipman olasılığını azaltır. Ancak, belli ki elektrik muhafaza içinde biraz boşluk tüketir. 

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- muhafaza elektrik anlamak nasıl klima veya monte edilir ısı değiştirici olacak üretici ile şartname ve siparişi için gerekli.



Plenum - Uzay havanın kanalize için kullanılır. Bir plenum sunucuları ağ satır "arasında koridor" soğuk olabilir hava serin veri merkezleri dağıtır zemin altında boşluk olması. Eşleştirebilir değil dışarı desenler do-da olmak bir kesim adaptör kutu arasında muhafaza ve saç kremi hava. plenum bir tarafı muhafaza-çıkışları üzerinde kesme maçlar, diğer tarafta kremi çıkışları üzerinde hava maçlar kesilmiş; hava plenum dolaşır aracılığıyla.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Plenums eşleşmiyor eşanjör yapmak ısı kabini ve klima yapabilir veya kesik olması bir çözüm bir retro-fit uygulama elektrik ve.



Raf montaj -
elektrik kabine elektronik bir soğutma uygulamasında içine monte edilmiştir kremi hangi hava.
Datacom dolapları standart "rack" boyutları var. raf ekipman genişliği 19 inç (482,6 mm) olmalıdır. Yükseklik "U" olarak ölçülür. Her bir "U" 1.5 inç (38.1 mm) yüksektir. Böylece, bir raf ve klima 19 inç geniş olmalıdır monte yükseklikte olmalıdır U gibi 7 U (10,5 inç).
Buna ek olarak, yan, montaj diğer seçenekler üstten rafa. Daha fazla bilgi için kendi tanımlarına bakın.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Veri com açısından bir ve argo özel. sistem soğutma çözümü içinde bir de belirterek, bu montaj raf gibi bilmek önemli önemli olduğunu kelime.



RAL Renk - 10 milyon renk tonları hakkında tanıyabilir göz insan renkleri nedeniyle uygulama tutarlı bir standart renk için sisteme Almanya sırasında 1927! RAL sistem renk için yardımcı beklentileri tutarlı iletişim biz sağlamak. elektrik muhafaza endüstrisinde kullanılan popüler bir RAL renk, örneğin, gri RAL 7035.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- soğutma ürünlerinin elektronik belirterek, bu üretici tarafından sağlanan bir ürün rengi standart belirlemek için önemlidir, ya da eğer arzu, istek kabine ki elektrik rengini o maçlar. standart set sayıları kullanımı ve soğutma üreticileri muhafaza elektrik birçok istihdam beklentileri çünkü renk iletişim RAL renk sistemine kolay bir yoludur.

RFI (Radyo Frekans Girişimi) - Unintended yayın normal resepsiyon iletim ve ekipman ile frekansları yanlışlıkla üretilmiş tarafından elektrik müdahale ürünleri. örneğin RFI eski bir resepsiyon TV yayını engel bir kurutma makinesi saç çalışan bir. 

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Klima, ısı değiştiricileri ve hava taşıma işlemleri istasyonları baz kule yanlışlıkla hücrede ekipman kullanılan radyo operasyon etkiler üretmek RFI olabilir. durumunda ise bu, RFI koruma kendisi kremi hava olarak olmalıdır Böyle bir sistem oluşturulabilir.
Üst

Soğutucu -
Soğutucu ürünleri diğer soğutma ve klima bir hava sistemi bir bileşik kullanılan ve soğutma. O serin, taşıma ısı enerjisinden uzak elektrik muhafaza için bobin kondansatör dış tarafı ve bobin evaporatör muhafaza tarafı arasında dolaşır. 
klima içinde kompresör pressurizes ve evaporatör ve ambient bobinler arasında soğutucu dolaşır pompa. soğutucu evaporatör bobin doğru sirküle olduğunda, ısı enerjisi almak için bir gaz içine basınçlı olduğunu. bu kondansatör bobin doğru dolaşır gibi, kondansatör bobin üzerinden ısı enerjisi damping sıvı halde geri döner. Bu süreç sürekli kremi soğutma havası olarak kendini tekrarlar. 
Bugünün klimalar kullanın atama ASHAE onların, 22 florlu-R hidrokarbonlar gibi soğutucular, yaygın olarak anılır. Ancak, ozon tabakasının incelmesi artan kaygılar R410A ve R-134a gibi soğutucular gibi dostu kullanımının daha da çevre gerektiren ve sürüş yeni mevzuat doğru.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- elektronik soğutma klimalar için havada belirterek, bu önemli, dünya konusunda sizin gerekli farkında olmak konusunda veya yazın gerekli soğutucu ve gereksinimler soğutucu almak yerine bir yardım üretici olabilir.




RoHS / RoHS uyumlu -
RoHS 2003 Şubat Avrupa Birliği'ne kabul edilen yasalar tarafından bir ve 2006, 1 aldı etkisi Temmuz. Yasa Zararlı Maddelerin Tehlikeli Maddelerin veya RoHS onu ifade etmek için genellikle "Çoğu kişi. Elektrik ve Elektronik Ekipman 2002/95/EC içinde Kısıtlama olduğunu başlıklı bazı kullanımı" Sınırlandırılması Direktifi gör. Birçok yönerge-kurşunsuz yorumlamak hukuk olarak. Ancak, RoHS aslında değiştiricileri ve ısı klimalar dahil olmak üzere hava, elektrik ve elektronik teçhizat malzemeleri kısıtlar kullanımı 6. maddeler şunlardır 6:

Kurşun
Altı değerli krom
Cıva Polibromine Bifeniller (PBB)
Kadmiyum Polibromine Difenil Ether (PBDE)
RoHS nedenle ekipman elektronik tarihli ve elektrik-dışarı atılması ile çevre giren atık olduğu adres sorunun toksik. RoHS ile birlikte yakın yürürlüğe oldu Atık Direktifi Elektrikli ve Elektronik Ekipman 2002/96/EC (WEEE) hangi ürünlerin kurtarma hedefler için elektrik ve elektronik ve kurar toplama, geri dönüşüm.
uygunluğu RoHS olmadığını belirlemek için bir iddia elektronik soğutma üreticisidir RoHS uyumlu yapmak, sık sık olacak web sitesi ve ürün edebiyat. uygunluğu doğrulamak için bir tedarikçi RoHS Uyumluluk Sertifikası gelen bir istek olabilir. WEEE RoHS ve ilgili Daha fazla ayrıntı için web sitesini ziyaret www.rohsguide.com .

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- ülkeler Birliği satılamaz Avrupa içinde olacak soğutma çözümü belirten bir elektronik ürünler kanunla gerekir RoHS uyumlu olması. Bu dünya parçaların başka eşanjör olacaktır kullanılan ısı aynı zamanda iyi bir çevresel uygulamaya almak veya kremi hava üretici eğer uyumlu bir RoHS.




Set Point -
Soğutma elektronik, onu muhafazaya elektrik sıcaklık yaratır istenen klima üzerinde termostat ayarı. Ayar noktası ve havalı sıcaklık istenen, / F 24 º C, genellikle 75 º içerir º C daha yüksek 6 diferansiyel ayarı genellikle 10 º F /. Böylece, kabine içindeki sıcaklık C º 24 / F 75 º azaltmak ısı geri izin verilir çalıştırmak başlar kremi hava önce artış C ila 85 ° F / 29 ° Bu noktada, klima diferansiyel için kabine sıcaklık artışları tekrar dek kapatır C º 85 ayar noktası F / 29 °

Bu neden Bilinmesi Gerekenler Sen
elde edilir elektrik muhafaza içinde istenilen sıcaklık sağlayan bu noktanın set - Belirlenmesi kremi hava.



Güneş Isı Kazancı / Güneş Yük - Bu kabine üzerinde aşağı pişirme nedeniyle güneşin kendisi ekstra ısı elektronik kasa dışında elektrik açık bir oluşturulabilir. Doğal olarak, ekvatora yakın enlemlerde de özellikle güneş ışığı, elektronik direkt olarak muhafazaları bulunan, ekvator dolapları daha uzak daha kazanacak olan ısı daha fazla güneş. 

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Güneş ısı kazancı sistem elektronik açık belirleyici olmalıdır bakıldığında toplam bir çözümü ısı yükü ve soğutma. Güneş yük yalıtımlı tasarlanmış) ve / veya (c olabilir azaltılmış b ekipman eğer kabine (a (direkt güneş ışığı, değil)) boyalı bir renk ve ışık. Bir zamanlar bu adımları ve alınır, güneş yük hala var, o zaman ekstra soğutma kapasitesi çözüm taşıyıcı hava veya ısı değiştirici gerekecek eklenir klima.



Statik Basınç - elektronik soğutma uygulamaları, bu çark üfleyici veya bir fan tarafından üretilen miktarın hava basıncı. Statik basınç tüpü bir de inç X yükseltmek su için gerekli basınç şartları tipik olarak ölçüldü. Fanlar basıncının düşük statik; üfleyiciler yeteneğine sahip yüksek statik basınç; çarklar basınç teslim orta statik. 
Statik basınç CFM (dakikada feet küp) veya m3/hr (saatte metreküp), hava akımının arkasında değil basınç olarak ifade edilen bir sistem aracılığıyla hareketli hava oranı hava akımı ile karıştırılmamalıdır.
Thi Neden Need to Know You - s çok bir ile muhafazaları dolu Elektrik de açıları elektronik ve küçük boşluklar sayesinde seyahat etmek olan ekipman genellikle hava nedeniyle direnç oluşturmak yüksek akışlı hava. Böylece, fan veya üfleyici bir-yüksek statik basınç gibi orta-hava taşıyıcı ile kabine elektronik aracılığıyla "hava" kuvvet yardım gereklidir için. Tersine, muhafaza ücretsiz engelsiz hava akışı ise orada aracılığıyla o zaman belki basit bir aksiyal fan veya fanlar elektronik olabilir serin.



Telcordia GR487 -
ulaşım titreşim. arası ve koruma seviyesi ses sis direnci, tuz koruma gereksinimleri elektronik muhafazaları kullanılan açık hava telekom uygulamaları gibi rüzgar odaklı yağmur, toz koruma, yangın dayanımı, ateşli silahlar direnç bisiklet, sıcaklık tanımlar   bilgi için daha fazla, sitesini ziyaret ettiğiniz web www.telcordia.com .

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- açık telekom sistemlerinde kullanılan elektronik soğutma çözümleri yukarıdaki şartları GR487 Telcordia tuşu ile ihtiyaca uygun birçok. Böylece, kullanım telekom zaman belirten bir hava için açık eşanjör klima veya ısı, ürün ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bu olmalıdır mümkün.




Termal Yönetimi / Isı Yönetim Sistemi - Isı elektronik "sessiz katil" in olduğunu. Termal yönetim zarar yok edebilir o kabine onu transfer, elektrik muhafaza bir ısı içinde zarar kontrol yolu. elektronik soğutma kullanılan çözümler yönetimi Termal körükler dahil klima, ısı değiştirici, fanlar ve.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Termik yönetim soğutma dönem için elektronik eşanlamlı bir. 




Termostatı -
elektronik soğutma, bu kremi bir hava cihazın soğutma seviyesini kontrol izler ve, örneğin, kabine elektronik sıcaklık içinde istenilen elde etmek.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Termostat sektöründe yaygın bir terim ve soğutma cihazın elektronik.



Ton - soğutma kapasitesinin ölçü birimi toplu bir. Bir ton = (3515 watt) saat başına 12.000 BTU. Bir birim soğutma kapasitesi ton "sözcüğü saat içinde bir buz) ton a (£ 2,000 miktarda ısı gerekli için erime gelen isim var onun. terim olmasına rağmen eski, ton vb vardır ton, 5 ton ton, 3 1 açık uygulamaları gibi de klimalar geniş kapasiteli, hala günümüzde kullanılan tarif soğutma yeteneği

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- örnek bir açık telekom endüstrisi için kapasite klima çözüm olarak büyük olarak gelişen, bir ve "ton gel genelinde dönem" olabilir yani onun aşina olmalıdır.

Üst

Üst montaj -
elektrik kabine elektronik bir soğutma uygulamasında üstüne monte edilmiş klima hangi hava.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- Bazen, klima hava bir gibi elektronik soğutma çözümleri kabine etrafında kısıtlamaları uzay ayak izi olması gerekiyor monte nedeniyle muhtemelen muhafaza elektrik üst. Üst montaj esnekliği alan yönetimi ile sağlayan mühendis. çarpma tehlikesi bir zaman üst montaj klima, potansiyel bir yaratma ve bu zararlı aşağıda elektronik, o kadar içine doğru çalışmaz su olduğunu yönetimi dikkate dikkatli ihtiyaçlarını yoğunlaşma olmak üzere verilmiştir.


U -
veri ağı kabine içinde boy standart bir birim. 1 U = 1.75 inç (44.5 mm). Böylece, (222,3 mm) bir inç veri ağ bileşeni 5 U = 8.75 boyunda.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- entegre soğutma çözümleri kabine bir veri ağı içine raf sistemi, it's U 7 veya gibi 6 uzun olmasıdır U önemli tercih bir klima olduğu için örnek bile-.


UL / UL Onaylı - "UL" Amerika Birleşik içinde kısaltma için sigortacılar önde gelen üçüncü taraf ürün güvenliği organizasyonu, Laboratories, Inc. UL 100 yıl daha doğrulanması için daha fazla güvenlik edildi sağlayan ürün. Bu semboller sertifikasyon güvenliğidir biri dünyanın en tanıdık. Kanada ve ABD'de iş yakından birlikte; sembolü "olan bir" C orada neden. Burada koruma tipi UL her tanımlar tablo basit:
UL Muhafaza Türleri
Türü
Uygulama Koruma Formu
Tip 1
Kapalı Elektrik güvenliği
3
Kapalı ya da Açık Yağmur, toz
3R
Kapalı ya da Açık Düşen yağmur
3RX
Açık Yağan yağmur, korozyon
4
Kapalı ya da Açık Hortum yönettiği su
4X
Kapalı ya da Açık Hortum-yönettiği su, korozyon
6
Kapalı ya da Açık Geçici sınırlı dalma derinliği
9
Kapalı Yanıcı toz
12
Kapalı Toz, damlayan su, yoğuşma
12K
Kapalı Toz, knock-out ile su, yoğunlaşma, damlama
13
Kapalı Toz, lif, su, yağ
klima ve ısı eşanjörleri elektronik soğutma için koruma ortak seviyeleri NEMA Tipi 3R, Tip 4, Tip 4X ve Tip 12 içerir. 

Bu neden Bilinmesi Gerekenler Sen
onaylı Birleşik kullanım için çözümler elektronik soğutma - In belirterek Devletleri-UL gerek, öyle değil önemli tercih klima, eşanjör, fan fan, üfleyici veya.



Volt / Gerilim - basınç altında elektrik akımı. hesaplanır şöyle Gerilim
Gerilim (Basınç) = Watts (Güç)
          Amper (Cari)

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- taşıyıcı hava zaman belirten klima, ısı değiştirici veya onunla çalışmaktan belirtilen olabilir uygun soğutma ürün böylece önemlidir belirlemek, arz elektrik gerilim.


Girdap Cooler - elektrik muhafaza serin bir hava basınçlı kullanan benzersiz cihaz. Vorteks soğutucular rpm 1.000.000 ulaşan hızlı işlem yapabilen süper de döndürmek basınçlı hava neden çalışması ile. tüp olarak vorteks aşağı, sonra hava seyahatleri kadar, ısı enerjisi portları egzoz yavaş hareket eden hava dışarı olduğu aktarıldı. ile soğuk hava akımları soğutulmuş hava egzoz ve dolap içine.
vorteks soğutucular avantajları şunlardır: (a) kompakt boyutları, (b), yüksek ortam sıcaklığı çalışma (c) çevre dostu, hiçbir soğutucu kullanıyor (d) enerji verimliliği, ve (e) kırabilir hiçbir hareketli parça ile güvenilir. vorteks soğutucular bir elektronik soğutma çözümü olarak kullanılmak üzere Bununla birlikte, basınçlı hava sırada mevcut olmalıdır. Vorteks soğutucular genellikle 400 sağlamak - 2500 BTU (117-773 watt) soğutma kapasitesi saat başına.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler You
- düşünün bir seçenek belki soğutma kapasitesi, girdap Soğutma küçük proses kontrol sistemi ihtiyaçlarını endüstri mühendisliği için bir çözüm.



Watt - ısı ve elektrik için ölçü birimi olan. için verimsizliği nedeniyle sistemi Bir ​​elektrikli bir watt elektrik kullanılmayan gider kaldırmak ihtiyaçlarına çözüm elektronik soğutma watt biri olur bu enerji ısı. hesaplanır elektrik aşağıdaki gibi Watt:
Watt (Güç) = Gerilim (Basınç) X Amper (Cari)
         
ısı BTU ısı ve watt dönüştürmek için 3,413 ile watt çarpın. Örneğin, ısı = saatte 3413 BTU 1000 watt.
watt sunucular gibi IT ekipmanı kullandığı için veri merkezlerinde Isı kaldırılması, örneğin, giderek artan bir sorun haline geliyor, vb aydınlatma ve büyümeye devam ediyor veri ağı odadan uzaklaştırılmalıdır.

Bu neden Bilinmesi Gerekenler Sen
soğutma kapasitesi olduğunu anlamak - watt kaldırılacak ihtiyaçlarına enerji ısı watt elektrik sık sık gelir miktarı uygun çözümü ile elektronik soğutma temel için geliştirmekte olduğu muhafaza elektrik.



Yıkama-down Çevre - ve sıhhi temiz ekipman tutmak ortamda bir tür aşağı yıkamak için kullanılır hangi hortumlar tesisi olarak gıda işleme. veya ısı değiştirici kremi hava gibi bir ortam böyle soğutma çözümü kullanılan bu su hortumu basınçlı ihtiyaç gelen korumak karşı engel olur.

Neden bilmek gerekiyor Bu
- karşı hortum güdümlü su koruma ilave ihtiyaç aşağı ortam olacak yıkama kontrollü proses ekipmanları bir elektronik serin kullanılan değiştiriciler klimalar veya ısı.