Günışığı aydınlatmada ilk ve tek: SUNVIA


Günışığı aydınlatmada ilk ve tek: SUNVIA


Tüm imalatlarının ana felsefesini enerji verimliliğine verdiği değerle bütünleştiren Form Endüstri Tesisleri, Türkiye’de ilk yuvarlak ve oval kanal imalatları, kalitesi ve hizmet anlayışıyla sektöründe lider konumda.
Form Endüstri Tesisleri, Form Şirketler Grubu’nun imalat firması olarak 45 yıldır aynı adreste çevreye duyarlı ve yenilikçi faaliyetlerini sürdürüyor. Aynı zamanda OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi üyesi de olan firma, Enerji verimliliğine verilen değeri tüm imalatlarının ana felsefesi konumuna oturtuyor.
Fesklima Endüstriyel Evaporatif Soğutma Üniteleri ile 6 yıldır çok önemli referanslara imza atmakta olan firma, Türkiye ve yurt dışında 1000’den fazla çalışan ünite ile minimum enerji ile maksimum serinletme sağlıyor. Hava soğutmalı grupların, küresel ısınma sonucu tasarım sıcaklıklarının üzerinde çalışması ile yüksek enerji sarfiyatı, arızaya geçiş ve verimde düşme problemleri Feschill Evaporatif Kondenser ön soğutma üniteleri ile önleniyor ve soğutma gruplarında %35 verim artışı sağlanıyor.
Form Şirketler Grubu, yeşil enerjiye verdiği önemle imalat faaliyetlerini yoğun olarak bu konuya yönlendirmiş durumda. Firmanın Türkiye’de ilk ve tek yerli imalatçısı olduğu Sunvia güneş tüpü, günışığı doğal aydınlatma sistemleri, sıfır enerji ile gün ışığını karanlık mekânlara taşıyarak hem müşterilerin hem de ülkemizin ekonomisine katkıda bulunacak, aynı zamanda Sunvia, LEED sertifikasına katkı sağlar.
Türkiye’de 6 farklı ülkeden 7 farklı marka altında gün ışığı aydınlatma sistemleri ithal edilmekte olduğunu söyleyen Tevfik Ceritoğlu, “Türkiye’de ilk ve tek üretici ve pazarda sektörün lideri olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi. Ceritoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “2012 yılında pazarın büyümesi yönünde hareket eden pazarlama strateji anlayışımız içinde Sunvia Gün Işığı Aydınlatma Sisteminin Türkiye’de marka bilinirliğini artırmak için enerji verimliliği ve yapıya yönelik birçok ihtisas fuarına katılmayı hedef edindik. Migros, Tansaş gibi doğa dostu firmalarla yaptığımız işbirliği sonucunda yaklaşık 250,000 kW/yıl enerji tasarrufu sağlamış ve yaklaşık 140 ton/yıl CO2 emisyonunu engellemiş olduk. 2012’de söz konusu rakamları 20 katına çıkarmayı hedefliyoruz. 2012 yılı itibarıyla da özellikle Avrupa ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkeleri hedef alınarak çalışmalar başlatacağız.”